Lentewijnen: welkom terug wit en rosť

De lente is eindelijk gearriveerd: om u te vertellen dat de dagen langer worden, de bloemen bloeien, maar ook de wijnen die we op tafel zetten. Ondanks de bijzondere dagen waarin we in deze weken leven, is er in feite geen gebrek aan zekerheden om aan vast te houden.

Lentewijnen: welkom terug wit en rosť

Datum van publicatie: 17/03/2020

De warmte van onze families en de mogelijkheid om meer tijd door te brengen met onze dierbaren herinneren ons eraan dat het altijd een goed moment is om ons leven met een luide toost te vieren en gelukkig brengt de lente grote beloften met zich mee en een verlangen naar wedergeboorte met zijn witte en rosé wijnen.

Geschikt om verschillende gangen te begeleiden en om de meest delicate smaken te versterken, zijn deze wijnen de ideale keuze om de zonnige dagen te verwelkomen. Hier zijn enkele van onze voorstellen die u niet mag missen.

 

Een droge witte wijn voor elke gelegenheid

In deze periode waarin u genoodzaakt bent om veel tijd thuis door te brengen, is het kiezen voor een witte wijn die zich leent om zelfs tijdens de dagelijkse maaltijden te consumeren, de beste keuze. Raggiante past perfect bij elk type bereiding om van te genieten: vis, kaas, vlees en hapjes zijn allemaal uitstekende combinaties voor deze fles. Deze droge wijn die is geïnspireerd op de Middellandse Zee en de zonnestralen die hem goed identificeren, laten in uw neus fruitige en zeer frisse hints en in uw gehemelte een gevoel van aangename zachtheid achter.

Aperitieven en snacks met Provobis

Laten we eens naar de positieve kant kijken: we hebben veel vrije tijd tot onze beschikking en we kunnen ons wijden aan wat we het liefste doen: lezen, films kijken, zoetigheden bereiden, maar ook eten en relaxen vallen onder de categorie hobby's. Combineer een glas  Provobis met een plakje vers gebakken taart met verse jam. Deze mousserende wijn past perfect bij kruimeldeeg bereidingen, maar ook bij aperitieven met een volle smaak die vooraf geserveerd worden op uw familiediner.

De delicate rosé voor onvoorspelbare combinaties

Rosé is de lentewijn bij uitstek. De aroma's en delicate tonen van dit type wijn zijn het niet allemaal hiermee eens, echter de echte kenners, zoals u weet, kunnen met de juiste combinatie een extra boost aan de gerechten geven waarmee ze gecombineerd worden. Om het nieuwe seizoen op een bijzondere wijze te verwelkomen, is ons advies om het Esclusivo Etichetta Oro Rosato Puglia IGT te ontkurken, een rosé met fruitige tonen die perfect bij wit vlees en schaaldieren, maar ook uitstekend bij een pizza past, nog beter als hij thuis gemaakt is.

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog