Ontdek tijdens de paasdagen de mooiste pittoreske dorpjes van ItaliŽ

Gun uzelf dit jaar met Pasen enkele dagen een mooi cadeau en ontdek ItaliŽ op zijn mooist. We dachten aan drie bestemmingen in Veneto, Toscane en ApuliŽ.

Ontdek tijdens de paasdagen de mooiste pittoreske dorpjes van ItaliŽ

Datum van publicatie: 04/04/2017

De paasdagen bieden een unieke gelegenheid om uw dagelijkse beslommeringen te ontvluchten: Waarom organiseert u niet een weekend geheel gewijd aan het ontdekken van deze kleine Italiaanse juweeltjes? Hier zijn drie bestemmingen voor een droomvakantie!

Veneto

Veneto

Vanaf de top van de Dolomieten tot aan de Adriatische zee die Venetië omringt, biedt Veneto een breed scala aan mogelijkheden voor degenen die een vakantie vol met geschiedenis, prachtige landschappen en enogastronomische specialiteiten willen. We kozen voor u een speciale bestemming tijdens de paasdagen: Burano!

Burano, het eiland van duizend kleuren

Gelegen in het noordelijke deel van de lagune van Venetië, Burano is een eiland met ongeveer 3.000 inwoners. Slechts één blik is voldoende om verliefd te worden: de straten bevatten een oneindige opeenvolging van felgekleurde huizen, sprookjesachtige taferelen die lang in de ogen en harten gegrift blijven van degenen die deze betoverende plek bezoeken.

Burano

Bezienswaardigheden

Het Museo del Merletto, kantmuseum, aan het Piazza Baldassare Galuppi, biedt een verzameling van borduurwerk gemaakt door de eilandbewoners, ware kunstwerken die door de vaardige handen van Venetiaanse kantmakers geschapen zijn. Een tip: bekijk ook het Casa Bepi Suà (ook wel Bepi van het snoep genoemd): de gevel is een fontein van kleuren! In feite is het een verzameling van alle kleuren van de regenboog en geometrische vormen met elk een andere kleur.

Eten

Proef de Bussolà, een typische zoetigheid van Burano. Rijk aan voedingsstoffen en authentiek, deze specialiteit was voorheen de maaltijd van vissers tijdens de lange dagen op zee. Nu is het een specialiteit die speciaal verbonden is aan Pasen: een ideale gelegenheid om deze zoetigheid tijdens de paasdagen te proeven!

Veneto…gebotteld

Begin nu te genieten van de beste Venetiaanse enogastronomische traditie: we bieden u een exclusief assortiment aan, compleet en intrigerend. Met onze Onweerstaanbar Veneto! verpakking zult u van de beste wijnen van deze betoverende regio kunnen proeven: Soave, Merlot Cabernet en Prosecco wachten op u om het beste van Veneto op tafel te zetten!

Toscane

Toscane

Toscane is de thuisbasis van de kunsten en adembenemende landschappen, het land dat historische figuren van internationale faam voortbracht en zowel een rijke als eenvoudige keukenschat bevat. Florence, Siena, Viareggio, Pisa en ontdek vele andere plekken: profiteer van uw paasvakantie om te ontdekken dat….

Pitigliano, de stad boven op een tufsteenrots

Het pittoreske dorp Pitigliano is een klein wonder van oude architectuur. Al tijdens de Romeinse tijd bevonden zich hier nederzettingen, en in de Middeleeuwen ontstaan de karakteristieke kenmerken die tot op heden nog steeds magie uitstralen: volledig gebouwd op een vulkanische rots, die eruit ziet als een ingekapseld juweel in een kostbare ring. De straten van Pitigliano stralen een sfeer uit van vroegere tijden met smalle doorgangen met nostalgische geuren van brandend hout uit een open haard.

Pitigliano

Bezienswaardigheden

Het Joodse Getto, een kleine wijk genaamd Klein Jeruzalem, met zijn schilderachtige gebouwen en winkels met versgebakken ongezuurde broden, is een absolute aanrader. Majestueus is de boogbrug van de stad en de Acquedotto Mediceo. Wandelen in de middeleeuwse straatjes van de binnenstad en bewoners van de tufsteen stad ontmoeten die aan de voorkant van hun huizen zitten en gezellig met de buren praten, is een ontspannende reis naar een andere wereld, waar de tijd wordt gekenmerkt door een ontspannen ritme en eeuwenoude rituelen.

Eten

De typische zoetigheid van Pitigliano, die u niet mag missen, is de "Sfratto". Dun bladerdeeg die een mengsel van honing, sinaasappelschil, nootmuskaat, anijs en noten omhult. Het heeft een langwerpige vorm, vergelijkbaar met een stokje: er wordt beweerd dat deze zoetigheid in de joodse wijk is ontstaan, om te herdenken dat Cosimo II de' Medici in de zeventiende eeuw de Joden verzocht om hun huizen te verlaten en naar het Joodse getto van Pitigliano te verhuizen. Om deze gedwongen verhuizing te communiceren, klopten de boodschappers met een stok op de deur van ieder Joods huis.

Toscane ... smaakvol

De kwaliteit van uw eigen pantry verhogen, kan de eerste halte van uw reis naar Toscane zijn: kies ons Proef Toscane assortiment en ontdek een selectie van lokale producten, geuren en smaken van de regionale keuken. Vergeet niet de Chianti, onbetwiste leider in de wijnwereld, en de delicate Toscana Bianco Fiori Chiari. Gewend aan excellentie, zult u verliefd worden op Toscane!

Apulië

ApuliŽ

Vanuit de bosrijke omgeving van Gargano tot aan de prachtige kusten van Salento, Apulië is een fascinerende vakantie bestemming die afgestemd is op de behoeften van alle reizigers. De natuur biedt een spectaculaire bloei, het ideale klimaat om intens van het buitenleven te genieten, of laat u betoveren door de ontelbare schatten van een land met een eeuwenoude geschiedenis.

Alberobello, de magie van de trulli huizen

Alberobello is een klein stadje, ideaal om te voet te verkennen. Vergeet de stress van de auto: laat het liggen buiten de stad en beleef de sfeer van dit pittoresk dorp waar tijd en ruimte stil is blijven staan. U vindt er de trulli, de traditionele kalkstenen huisjes, gebouwd zonder gebruik te maken van cement, met hun kenmerkende witte kleur en kegelvormige daken, elkaar langs steile hellingen opvolgen en de kleine levendige wijken begrenzen waar u duizend kleine bedrijfjes kunt vinden.

Alberobello

Bezienswaardigheden

Bezoek de prachtige kerk van Sant’Antonio, een authentieke trullo kerk gebouwd in 1927 in het oude stadsdeel, Rione Monti genaamd. Imponerend is ook de Trullo Sovrano, in de wijk Aia Piccola, de enige trullo met twee verdiepingen: binnenin is het Museo del Territorio (streekmuseum) ondergebracht, met een rijke collectie van voorwerpen die de geschiedenis van deze charmante oude stad vertellen. Eén blik van het mooie uitzicht van Alberobello laat elke vermoeidheid in een handomdraai verdwijnen: het panorama is gewoon uniek!

Eten

Proef de "Polipetti in Pignata", octopus samen gekookt met chili, olie, ui en tomaat. Een stevig en smakelijk gerecht, langzaam gekookt om de geuren van aarde en zee te verheffen: de perfecte synthese van de twee zielen van Apulië!

Apulië proeven ...

Tomaat samen met basilicum transformeren een bord orecchiette pasta tot een goddelijk meesterwerk van de Italiaanse keuken. Ons regionaal Proef Apulië assortiment is een goede manier om kennis te maken met de beste producten van de Italiaanse traditie: 4 heerlijke specialiteiten, 12 unieke wijnen, van Fiano tot de Sangiovese Puglia, alles staat klaar om u te laten genieten van de kleur en pracht van deze wonderschone regio bestaande uit zon en glimlach.

Photo credit: vale ♡ via VisualHunt /  CC BY, micurs via Visualhunt /  CC BY-SA

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog