Proef Toscane

12 Flessen + 6 Delicatessen



Toscane is een wilde-en delicate regio met een harmonieuze afwisseling van verschillende karakters: de natuur wordt weerspiegeld in zijn heerlijke gastronomische erfgoed.  Laat u betoveren door de prachtige lichte Toscana Bianco om vervolgens plaats te maken aan de overweldigende persoonlijkheid van de Chianti of aan de rijke geest van de Toscana Rosso. 12 Toscaanse wijnen en 6 typische gastronomische specialiteiten om de rustieke smaken van smakelijke eigen gemaakte gerechten te herontdekken: laat uw voorraadkast naar Toscane ruiken.

64 ,90
€ 144,20
Chianti DOCG Selvato

Chianti DOCG Selvato

Droge rode wijn

2016

Een unieke wijn, beroemd over de hele wereld, gemaakt van Sangiovese en Canaiolo druiven.

Alcohol
Alcohol
12,5%
Temperatuur
Temperatuur
18 °C
Organoleptische eigenschappen

Robijnrode kleur met intense oranje tinten. Deze wijn heeft een bloemig bouquet met aanhoudende ondertonen van viooltjes en een uitgebalanceerd, fris, licht bittere smaak met een goede structuur.

1 fles (cl 75)
x3
93

"Fiori Chiari" Toscana IGT Bianco

Witte wijn

Een jonge, frisse, aangename witte wijn rechtstreeks vanuit Toscane.

Alcohol
Alcohol
11%
Temperatuur
Temperatuur
8°-10 °C
Organoleptische eigenschappen

Het heeft een stro gele kleur en een fruitig boeket met bloemige noten.  De smaak is evenwichtig, zacht en harmonieus met een aangenaam bittere afdronk die doet denken aan amandelen.

1 fles (0,75 cl)
x3
94

"Selvato" Toscana IGT Rosso

Gerijpt Rode Wijn

Een in eikenhouten vaten gerijpte rode wijn welke de potentie van het wild paard bevat waar zijn naam uit geïnspireerd is.

Alcohol
Alcohol
13%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Heldere rode kleur met granaat tinten; intens bouquet met hints van rijp fruit, kruiden en vanille; warme en harmonische smaak, vol en aanhoudend, aangenaam zacht.

x3
'Vespero' Toscana IGT Rosso

'Vespero' Toscana IGT Rosso

Droge rode wijn

2014

Een in Toscane geteelde fijne rode wijn gemaakt van druivensoorten met een internationaal karakter.

Alcohol
Alcohol
12,5%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Helder rode kleur met intense reflecties, fruitig bouquet met intens bloemige noten van wilde viooltjes; goede impact, zacht en fruitig van smaak, met fijne en elegante tannines, een lange afdronk met hints van pruimen, bramen en cacaoboter.

1 fles
x3
Linzen

Linzen

Een lekkere bijgerecht, perfect voor het bereiden van soepen en stoofschotels.  Volgens de traditie worden ze geserveerd op de kersttafel voorbij zampone of cotechino, om veel geluk voor het nieuwe jaar te wensen.

500 g
x1
Rustieke saus met eekhoorntjesbrood

Rustieke saus met eekhoorntjesbrood

Rustieke saus met eekhoorntjesbrood

Deze klassieke tomatensaus wordt bereid met zorgvuldig geselecteerde, verse paddenstoelen. Deze populaire saus is geschikt voor elk pastagerecht

x1
Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Deze heerlijke combinatie van fijne rijst en zorgvuldig geselecteerd gedroogd eekhoorntjesbrood zal zeker in de smaak vallen. 1 pak 175 g

x1
Gegrilde paddenstoelen

Gegrilde paddenstoelen

Deze paddenstoelen hebben een heerlijke gerookte smaak dankzij de bereiding op een houtskoolgrill. Hun bijzondere aroma wordt geaccentueerd door het toevoegen van eersteklas olijfolie en geeft uw gerechten de finishing touch. Serveer de paddenstoelen koud als smakelijk voorgerecht of gebruik ze als heerlijke vulling voor crêpes of vol-au-vent. 1 glas 290 g

x1
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood

Tagliatelle met eekhoorntjesbrood

Dit gerecht wordt volgens grootmoeders recept bereid en is verrijkt met de heerlijke smaak van eekhoorntjesbrood. Voeg wat extra vergine olijfolie of boter toe. Als u van stevige gerechten houdt, kunt u deze pasta ook met onze 'boerenragout' serveren. 1 pak 250 g

x1
Cantucci Toscani

Cantucci Toscani

Deze lekkere amandelkoekjes uit Toscane zijn heel beroemd in Italië en ver daarbuiten. Ze passen uitstekend bij een glas likeur of dessertwijn, in combinatie met dessertijs of bij een kopje thee of koffie.

Organoleptische eigenschappen

Deze heerlijke koekjes waren zo ver terug als de 1300 gewaardeerd, toen ze door monniken in hun abdijen en kloosters in de Toscaanse heuvels werden gemaakt, met behulp van meel, honing, suiker en de zoete vruchten van de amandelbomen die in hun omgeving groeiden.

1 pakket 200 g
x1