Valentijnsdag aan tafel: het menu voor een perfect romantisch diner

Een fantastische Valentijnsdag? Het perfecte menu, een vleugje kleur, de meest romantische soundtrack... en de juiste persoon met wie u samen een onvergetelijke avond wilt doorbrengen! Dit is ons exclusieve menu.

Valentijnsdag aan tafel: het menu voor een perfect romantisch diner

Datum van publicatie: 30/01/2019

We leven in hectische tijden: werk en verplichtingen nemen vaak alle tijd in beslag. Maar op Valentijnsdag slaagt het rood van passie er altijd in te triomferen! Hoe maakt u de dag van de verliefden nog specialer? Door thuis een speciaal diner te organiseren, met ongebruikelijke en smakelijke gerechten, de best bijpassende wijnen en een playlist die uw hart sneller doet kloppen.

Bent u klaar om een onvergetelijke Valentijnsdag te beleven?

Het Valentijnsdag menu

Voorgerecht

Capriccio di Peperoni

Capriccio di peperoni: antipasto stuzzicante e sensuale

Ingrediënten

1 pot smakelijke paprika’s, 100 g feta, groene olijven, bieslook, EVO olie, balsamico azijn uit Modena, zout en een snufje kurkuma

Bereiding

Laat onze smakelijke paprika’s uitlekken, droog ze en snijd ze in dunne plakjes. Was met vers water het bosje verse bieslook, droog en breek ze met uw handen. Snij de feta in blokjes. Meng de ingrediënten in een kom, voeg een scheutje EVO olie en een paar druppels balsamicoazijn toe. Voeg zout en kurkuma toe, meng alles en serveer het aan tafel.

Wijn & songs

Serveer dit verleidelijke voorgerecht met een glas Fiano Puglia IGT: het heeft het juiste aromatische profiel om de zoetheid van de paprika’s te begeleiden, en het intense karakter dat nodig is om de helderste tonen van de aromatische kruiden het hoofd te bieden. In een perfecte afspeellijst voor Valentijnsdag mogen deze twee nummers niet ontbreken om het diner mee te beginnen: When a man loves a woman van Michael Bolton en Just the way you are van Bruno Mars.

Eerste gang

Tajarin met eekhoorntjesbrood in tomatensaus

Tajarin con Sugo Rustico ai Funghi Porcini  e Barbaresco

Ingrediënten

1 pak Tajarin Giordano, 1 pot eekhoorntjesbrood in rustieke tomatensaus

Bereiding

Breng veel gezouten water aan de kook. Doe de Tajarin in de pan en kook deze gedurende twee minuten. Verwarm een groot deel van het eekhoorntjesbrood Giordano in rustieke tomatensaus in een pannetje, bij voorkeur au bain marie. Breng de pasta op smaak, als deze uitgelekt is. Als u de Tajarin een speciaal tintje wilt geven, voeg dan een flinke hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas toe.

Wijn & songs

De rustieke saus vereist een karaktervolle begeleiding: wij stellen een warme en omhullende rode wijn voor zoals de Barbaresco DOCG. Waarom? Allereerst vanwege de nabijheid van de traditie: een wijn uit de Langhe hoort bij een pasta die in de Langhe historie heeft geschreven! Opmerkelijk is ook de harmonie die gecreëerd wordt met de tomatensaus, voor suggestieve alchemie en veel body.

We kiezen een andere geweldige klassieker om de beste sfeer te creëren: Total Eclipse of the heart van Bonny Tyler. Een paar muzieknoten zullen voldoende zijn om een magische en romantische sfeer te creëren!

Dessert

Sinaasappelschil crème bedekt met chocolade

Crema all'arancia con Scorzette ricoperte al cioccolato

Ingrediënten

1 pakje sinaasappelschil bedekt met chocolade, 200 g mascarpone, 2 sinaasappels, poedersuiker, 150 g kookroom

Bereiding

Pers de sinaasappels en bewaar het gefilterde sap apart. Doe de mascarpone en poedersuiker in een kom; giet het sap langzaam in de kom en roer alles voorzichtig. Voeg, wanneer het sap en de mascarpone gemengd zijn, de opgeklopte kookroom toe. Meng alles en plaats het dessert minstens een uur in de koelkast, zodat het kan opstijven. Doe vlak voor het opdienen de opgestijfde kookroom en mascarpone in twee kopjes en garneer het met de met chocolade bedekte sinaasappelschil.

Wijn & songs

Serveer dit zoete dessert met een glas Rosé Millesimato, in strijd met alle regels voor de begeleiding van bubbels en desserts! Perlage en parfum maken deze spumante rosato perfect voor het balanceren tussen de romige zoetheid van de sinaasappelcrème, en de knapperige chocolade die de sinaasappelschil bedekt, zorgt hij voor een uitgebalanceerd contrast met de bloemige tonen van de wijn. Kortom, om het romantisch diner perfect af te sluiten, zou er geen betere spumante mogelijk zijn!

Met welk lied kunt u het Valentijnsdag diner afsluiten? Careless whisper van George Michael. Onmogelijk om de oproep van deze tonen te weerstaan: u zult zich in een innige omhelzing bevinden en op een van de meest romantische melodieën van de popmuziek gaan dansen!