Wine & Ice, wijn ontdekken met ijs

Een gewoonte die al geruime tijd deel uitmaakt van de Franse cultuur: veel wijnen uit de Provence, de Gris de Gris wijnen uit Camargue en enkele champagnes zijn gemaakt om nadrukkelijk met ijs te worden gedronken.

Wine & Ice, wijn ontdekken met ijs

Datum van publicatie: 14/07/2020

Een gewoonte die al geruime tijd deel uitmaakt van de Franse cultuur: veel wijnen uit de Provence, de Gris de Gris wijnen uit Camargue en enkele champagnes zijn gemaakt om nadrukkelijk met ijs te worden gedronken. Zelfs in Italië is dit geen absolute nieuwigheid, maar eerder een herontdekking, in feite, als eerder werd gedacht dat het ijs de wijn verpestte, is deze visie nu achterhaald.

Wine Bloggers met enige weerklank op het web, en ook enkele van de meest geaccrediteerde sommeliers, hebben tot vrijmaking van deze gewoonte besloten. Een meer eigentijdse visie op proeven en een vrijere consumptie van wijn hebben de grenzen van de cultuur van het drinken van wijn verbreedt door enkele herinterpretaties toe te staan.

Rosé wijnen passen zeker bij deze manier van wijn drinken. Voor dit type raden we Loris Vino Rosato aan: aangenaam, fris, sensueel en evenwichtig. Ook mousserende wijnen met een klein suikerachtig residu, zoals de extra dry worden sterk aanbevolen om met ijs te drinken en we adviseren Blanc De Blancs Vino Spumante Millesimato Extra Dry: met een fijne en aanhoudende perlage en met een bouquet vol bloemige geuren. Absoluut om "on ice" te proberen voor degenen die de rosé-bubbels mix willen proberen, de Brunella Rosé frizzante: een van de meest klassieke en gewaardeerde wijnen uit het Giordano assortiment, en Rosé Vino Spumante Millesimato Extra Dry: in de neus wisselen de rode bessen en frambozen elkaar af met rode rozen en citrusvruchten, in de mond is hij fris en overtuigend, een genot voor het gehemelte.

Meer in het algemeen is elke jonge en kant-en-klare wijn geschikt om ijs aan toe te voegen, en bovenal is deze oplossing perfect in de zomer, wanneer de hitte de wens om iets fris te drinken vergroot: het ijs verbetert de aangenaamheid en drinkbaarheid van de wijn als de temperatuur stijgt.

Ook al is de wijn "on ice" een trend die vooral gevolgd wordt door de jongeren, die inspelen op de behoefte om champagne te drinken op feestjes, bij zwembad- en strandfeesten, personages die werken in de wijnsector zoals Beppe Palmieri (sommelier, maître en medewerker van chef-kok Massimo Bottura) volgen dit pad: de Artemio is een cocktail gemaakt van Lambrusco di Sorbara met ijs, amarenasap en gekonfijte amarena gemaakt door de sommelier van de Osteria Francescana om te combineren met Omaggio a Boetti, het nieuwe gerecht van Massimo Bottura opgedragen aan de Modenese hoofdpersoon van Arte povera. Er wordt in dit verband steeds meer gesproken over "cocktailisering" van de wijnervaring, waarbij wijn precies de hoofdrol speelt, en dan ... de verbeelding verbreedt!

Belangrijkste ingrediënt: de kwaliteit van het ijs! Maar hetzelfde geldt voor traditionele cocktails ... ook de drankjes worden met water aangelengd.

Dan hoeft u alleen nog maar de wijn te kiezen: uw basis om te mengen met andere ingrediënten om een ​​echte Wine On Ice Cocktail Experience te creëren.

We bieden u onze lijnen van rosé wijnen en bubbels aan , plus een nieuwigheid: ONICE de ICE extra dry mousserende wijn, de echte ster van deze zomer!