"Loris" Vino Rosato

DRY ROS…WIJN

Opgedragen aan iedereen die met een schuin oog naar een wijn kijkt die niet rood is, en aan degenen die iets anders dan een witte wijn willen. Mijn antwoord is de Loris Vino Rosé. Omdat hij het u al duidelijk vertelt door zijn kleur die niet een zondige is, gedicteerd door verveling. Het is een wijn die vele, vele suggesties samenbrengt: lucht die vol is van zomergeuren, bloemen en een aangename avondbries die uw haar en gedachten in de war brengt. Er zijn geen valse voorwendselen, geen leugens, noch evenmin beloften die alleen maar losse woorden blijken te zijn. Giet hem in een glas en luister naar het verhaal dat hij vertelt. Eén voor één zal hij elke weerstand ongedaan maken. Het zal de wijn zijn die u bij elk aperitief zult ontkurken!

Alcohol
Alcohol
11,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
8į-10 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Belangrijke, diepe en zuivere kleur. Levendige reflecties en sprankelende nerven die de wijnstof met uitnodigende verlichtende hints chromatisch beschilderen. De geur is alomvattend, een bijna ongrijpbaar geurprofiel met talrijke suggesties die hij oproept. Kortom, Loris Vino Rosé is een bloementuin op de grens tussen de lente en zomer, met verleidelijke hints van fruit en delicate bloemige penseelstreken. De proeverij maakt alle beloften waar: aangenaam, fris, sensueel en uitgebalanceerd.

5 ,60


1 fles (cl 75)   € 7,47/lt.   (cod. 8830)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

Het is niet eenvoudig om iemands karakter op een wijn zijn stempel te laten drukken, zonder de kenmerken van de druiven te vervormen en vooral niet toe te geven aan de verleiding om iets excentriek te maken zolang men erover praat. Na verloop van tijd wordt de techniek verfijnd en komt men tot een milder advies, zoals mensen die veel wijzer zijn dan mij zouden zeggen. Voor een andere rosé die zijn eigen intieme essentie respecteert, moet u ervoor zorgen dat er weinig kleur onttrokken wordt uit de rode druiven en voor een beperkte tijd. U moet ritme aan de vinificatie geven, zoals een orkestdirigent, die precies op tijd de kakofonie aan geluiden tot een melodie maakt. Kortom, er is een evenwichtsspel nodig dat niet vanzelfsprekend en ook niet eenvoudig is. En toch, waar zou al het plezier zijn als er geen beproevingen zouden zijn om een succes te behalen?

Gastronomische Combinaties

De Loris Vino Rosé bewaart een geheim, wat niet een groot geheim is: zoals vele rosé wijnen, zo niet allemaal, bevatten ze een tint tannine. Zo licht dat om het daar te vinden extreme deskundigheid en een snuifje obsessie nodig is. Dit aspect maakt onze rosé perfect voor een breed scala aan combinaties: salumi, verse of licht aromatische kazen, eerste borden gerechten en zeevruchten in het algemeen, risotto's, groenten, fusionrecepten en mix tussen exotische en pittige gerechten. Als u het mij vraagt, is de combinatie met Soprèssa Vicentina DOP het proberen waard, omdat ze samen niet alleen een goede combinatie vormen, maar ik ook het begin van een overweldigende passie zie.

Wijnproeverij

Als u hem als een Barbaresco drinkt, mist u de nuances. Als u hem als een Verdicchio drinkt, verhult u de meer scherpe gedeelten. De rosé is roze, het is een derde weg, het is een andere wereld, een andere benadering, een methode en een verhaal dat andere tijden en andere stemmen bevat. Houd dat in gedachten en neem een slok alsof het voor de eerste keer is: u voelt de koude tinteling van violet, de vage textuur van granaatappel, een gladde hartige nerf, een eclectische aard die - ik weet het zeker - u niet teleur zal stellen.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.a - Diano d'Alba - Italië

Europese Unie Wijn


 

Winemakers
15 wijnen
€ 89,20
€ 69,99
-22%
GRATIS VERZENDING
(cod. 55406)
€ 36,10
€ 33,99
-6%
(cod. 54506)
€ 107,10
€ 84,99
-21%
GRATIS VERZENDING
(cod. 49610)