Smaak Festival
12 wijnen + 6 lekkernijen
12 kostelijke wijnen, een uitdrukking van gebieden met de rijkste tradities; Speciaal mousserende wijnen voor onvergetelijke momenten. 6 gastronomische lekkernijen om de meest smakelijke herfst op tafel te zetten.
Totale prijs van de wijnen in dit pakket: 81.50€. 24.21% korting: eindprijs 61.77€
Totale prijs van het eten in dit pakket: 33.70€. 40% korting: eindprijs 20.22€
"Raggiante" Rosato
Verkregen uit rode bessen, geteeld in de zonnige oevers van de Middellandse Zee. Het perfecte weer, mild en winderig dat voor een optimale rijping heeft gezorgd: zorgvuldige selectie van de beste tijden om te oogsten en vinificatie, voor een zorgeloze en overtuigende wijn aan uw wijnkelder toe te voegen, protagonist op elke tafel dankzij een verleidelijk en gepassioneerd karakter.
Lichtroze van kleur, heeft intrigerende ton sur ton reflecties en een lichte en delicate uitstraling. Wanneer u deze wijn proeft, geeft deze zachte en elegante sensaties en is duidelijk merkbaar in balans. Het behoudt de fruitachtige aroma's die kenmerkend zijn voor de druiven, en combineert een uitgesproken elegantie met een zachtheid en gemak van drinken die u een onvergetelijke afdronk bezorgen
BIANCO TERRE SICILIANE IGT
Uit geselecteerde Siciliaanse druiven, de Bianco Terre Siciliane IGT is een frisse en uitnodigende wijn. Gekenmerkt door intense mediterrane geuren, heeft hij een goede structuur en aromatische opwindende accenten. Volgens traditie gevinifieerd, overtuigt hij door schoonheid en evenwicht. De Terre Siciliane Giordano lijn is verrijkt met een nieuwe, verfijnde hoofdrolspeler.
Bij het bekijken lijkt hij fel geel, met felle gouden reflecties. Groot olfactorisch profiel, met hints variërend van fruit (perzik en abrikoos) tot citrusbloemen, waarbij munt en salie tegelijkertijd aangesproken worden. Volle smaak, omhullend en evenwichtig; een frisse zuurgraad en in de afdronk geeft hij een extra touch, een opmaat naar een geaccentueerde persistentie die denken doet aan delicate hints van aromatische kruiden.
Prosecco DOC Millesimato
Uitsluitend verkregen uit Glera druiven van een enkele wijnoogst, is het een mousserende Prosecco van buitengewone genot, met spannende aroma's en ongeëvenaarde frisheid.
Stro gele kleur met groene reflecties en fijne en aanhoudende perlage. Het bouquet heeft aromatische bloemennotities met sterke hints van abrikoos en perzik. De smaak is zacht, fris, harmonisch en evenwichtig.
Blanc de Blancs Millesimato
Mousserende wijn met een zachtfruitige bouquet en delicate bloemige noten.
De prachtige transparent gouden kleur, toont een fijne en aanhoudende perlage. Intense op de neus met aangename hints van citrus en acacia bloemen. Koel en droog in de mond, onderscheidt zich door de verfijnde en elegante karakter uitgedrukt in de finale sensaties.
Barbera d'Asti DOCG "Collection"
Deze Barbera wordt gemaakt van uitsluitend de gelijknamige Barbera druiven en vakkundig gerijpt in eiken vaten.
Hij heeft een robijnrode kleur en een intens bouquet met een ondertoon van gedroogd fruit. Zacht en vol van smaak.
Vino Bianco Biologico
Frisse en delicate witte wijn, geproduceerd met gecertificeerde biologische druiven. En als een wijn ook nog eens goed is voor het milieu, dan is hij dubbel goed.
Briljante strogele kleur met groenachtige reflecties. Intense aroma's worden waargenomen in de neus, waar tropisch fruit en mediterrane citrusvruchten elkaar ontmoeten en zich met elkaar vermengen, waardoor een complex en uitgebalanceerd bouquet ontstaat. In de mond is hij fris, evenwichtig en met een juiste zuurgraad, met duidelijke hints van gele meloen.
"SELVATO" ROSSO TOSCANA IGT
Rode gerijpt in eiken vaten, bevat in zich suggesties van een land dat houdt van wijnen met karakter en dat beschikt over een lange traditie van uitmuntendheid. Luca Maroni, toonaangevende sensorisch analist, heeft aan onze Rosso Selvato Toscane een uitzonderlijke evaluatie toegekend in het jaarboek van de beste Italiaanse wijnen in 2017: wel degelijk 94 punten.
Heldere rode kleur met granaat tinten; intens bouquet met hints van rijp fruit, kruiden en vanille; warme en harmonische smaak, vol en aanhoudend, aangenaam zacht.
Sangiovese Primitivo Puglia IGT
De sterkte van de Primitivo Puglia ontmoet de elegantie van de Sangiovese: Sangiovese Primitivo Puglia IGT is een rode van zeldzame finesse, in Torricella gevinifieerd door ons gepassioneerd team van enologen. Gekenmerkt door een subtiele, veelzijdige en rijke smaak , het is een wijn die beïnvloed is door twee wijnstokken met een groot potentieel. Niet alleen dat: het microklimaat dat ze krachtig ziet groeien, is de ideale habitat om persoonlijkheid en harmonie te ontwikkelen, gecombineerd in de fles om intense momenten van plezier te geven aan de meest veeleisende wijnliefhebbers (Wine Lovers).
Op het eerste zicht is een elegante robijnrode, intense en diepe kleur merkbaar. Betovert met bloemige wijnaroma’s. De aandacht wordt getrokken door hints van driekleurig viool, specifieke tonen van de vers geoogste rijpe druiven. In de mond een volle wijn van grote textuur, met een precies territoriaal karakter en tegelijkertijd fijn en harmonieus. Een goede zuurgraad en een goede structuur maken het aangenaam voor het gehemelte, geïnspireerd en overtuigend bij elke suggestie die vakkundig oproepen wordt.
Paté van zwarte olijven
Deze paté wordt gemaakt van volledig gerijpte zwarte olijven. Een delicatesse die kan worden gebruikt op geroosterd brood, als pastasaus, bij vlees en groente.
Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Cantucci Toscani
De Cantucci Toscani IGP met amandelen zijn een zoet geschenk uit Toscane die aan het einde van de maaltijd worden geserveerd, samen met een likeurwijn, met ijs of koffie.
Deze heerlijke koekjes waren zo ver terug als de 1300 gewaardeerd, toen ze door monniken in hun abdijen en kloosters in de Toscaanse heuvels werden gemaakt, met behulp van meel, honing, suiker en de zoete vruchten van de amandelbomen die in hun omgeving groeiden.
Ingrediënten: tarwebloem type "0", suiker, amandelen 20%, eieren, eigeel, boter, volle melk, honing, kruiden, zout. Rijsmiddel: ammoniumbicarbonaat. Het kan sporen van soja, chocolade en andere gedroogd fruit bevatten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Pesto uit Ligurië met extra vergine olijfolie en basilicum
Verse basilicumblaadjes met pijnboompitten, knoflook, extra vergine olijfolie en Parmezaanse kaas worden langzaam en krachtig tot een smeuïge crème gemengd. Met name geschikt voor het aanmaken van verschillende pasta's, maar ook voor het verfijnen van andere sausen.
Extra vierge olijfolie "Sigillo Oro"
Een extra vierge olijfolie van bijzondere waarde, verkregen uit verse en gezonde olijven, geplet binnen 24 uur na de oogst. Zorgvuldig geselecteerd door Giordano, worden ze gekenmerkt door een lage natuurlijke zuurgraad (niet hoger dan 0,4%).
Gedroogde tomaten met kappertjes
Voor dit product worden alleen de beste en lekkerste tomaten geselecteerd. Ze worden op traditionele wijze langzaam gedroogd in de warme zon. Vervolgens worden ze in olie met kappertjes gelegd. Zo ontstaat een heerlijk voorgerecht dat ook geschikt is als geraffineerd aperitief. Als ze in kleine stukjes worden gesneden, kunnen ze ook worden gebruikt voor het bereiden van pastagerechten