Slokken van de Zon - Piemonte
6 wijnen + 4 spijzen
Piemonte: een regio van wijnen en agrovoedingsspecialiteiten die je moet ontdekken. Met deze aanbieding haal je etiketten en specialiteiten uit een gebied dat beroemd is om zijn wijnlandschappen.
Barbera d'Asti Superiore DOCG
Een wijndruivenras geteeld op de glooiende heuvels van het Asti gebied, langs hellingen die van nature blootgesteld zijn op het zuiden. De Barbera d'Asti DOCG Superiore komt uit die gebieden, met de grootste zorg door deskundige handen gekweekt. Alleen geproduceerd gedurende bijzonder geschikte jaren, gekenmerkt door een goed klimaat en tot in de perfectie gerijpte druiven, met een zeer lage productie per hectare en daardoor van superieure kwaliteit. De ingrediënten van zo’n succesvolle wijn? Het klimaat, vruchtbare gronden van kleiachtige en zandige natuur, rijp en sappig fruit, de ervaring van degenen die al meer dan 100 jaar druiven telen en wijn met passie produceren.



Intense robijnrode kleur met intense roodachtige tint, bijzonder helder en vol. De bloemengeuren, typisch voor het wijndruivenras, zijn schoon en uitgesproken elegant. Het bouquet wordt aangevuld met wijnachtige hints en fruitige aroma's. Tijdens het proeven is hij gestructureerd, zacht, kalm en harmonieus: als jonge wijn kan hij een ruw karakter vertonen, zoals een sterke zuurgraad en nerveuze tannine, de rijping op hout kan hem verfijnen, waardoor de smaaksensaties omhullend, aangenaam en aanhoudend worden.
Wijnbereiding
Barbera d'Asti DOCG Superiore wordt uitsluitend geproduceerd van Barbera druiven wanneer de omstandigheden voor oogsten en vinificatie perfect zijn. Als gevolg van de goede zomer van 2016, warm en luchtig, zijn de druiven tot in de perfectie gerijpt, zij het met een lagere opbrengst dan andere jaargangen. Een kwantitatief inferieure productie, maar kwalitatief excellent. Na het oogsten aan het einde van september, gaan we verder met de vinificatie met een langzame rijping in houten vaten. Voor het bottelen wordt de wijn geproefd door een commissie van gespecialiseerde technici. De mening van deze experts is fundamenteel: verdient de wijn de titel Superiore? Alleen als het antwoord positief is, wordt de goedkeuring gegeven om te bottelen en de vermelding van de tekst op het etiket. Verdere rijping in glas produceert een uitzonderlijke wijn door zijn body, karakter en sterkte.
Trivia
Barbera d'Asti DOCG Superiore biedt een rijk en complex aromatisch profiel. Om er volledig van te kunnen genieten, raden we aan om hem minstens een uur voor consumptie te ontkurken: op deze manier krijgt hij de tijd om in zijn contact met de lucht al zijn overweldigende potentieel uit te drukken. Serveer op maximaal 18 - 20 °, zorg ervoor dat de serveertemperatuur met een paar graden wordt verlaagd op bijzonder warme zomerdagen.
Barbaresco DOCG
Gemaakt van Nebbiolo druiven die traditioneel worden gevinifieerd en worden vervolgens 3 jaar in eiken vaten in de kelder opgeslagen, waar licht, temperatuur en vochtigheid constant blijven.



Het heeft een delicate rode kleur met oranje vonken. Het bouquet is intens en persistent met nuances van noten van kersen en kruiden en vanille. De smaak is zuiver, langdurig en zeer evenwichtig.
Dolcetto Piemonte DOC
Piemonte bestaat uit veel land, Piemonte heeft veel zielen: in Dolcetto Piemonte DOC vinden deze facetten van een complexe identiteit hun perfecte synthese. In het glas slaagt hij altijd erin u te verbazen en onthult geleidelijk zijn volledige expressieve geest. In tegenstelling tot de benaming die gekoppeld is aan een specifiek grondgebied, slaagt Dolcetto Piemonte DOC erin verbanden te leggen tussen de kleine verschillen van een historische variëteit, spelend met nuances en indrukken. Een uitwisseling van smaken en accenten, een mozaïek van verschillende sensaties die erop wacht om opnieuw te worden samengesteld.



Als u de wijn bekijkt is hij robijnrood van kleur, met lichtjes violette tinten. Het olfactorische profiel is vrij breed, gekenmerkt door schone en aanhoudende bloemige aroma's: een wijnneus, aangenaam karakteristiek, stimuleert nieuwsgierigheid en opent uw smaakpupillen naar een smaak die onmiddellijk een perfect voltooide balans vertoont. Lage zuurgraad, tannine structuur van afgemeten intensiteit, omhullend en aangenaam in het complex, de Piemonte Dolcetto DOC is een andere rode dan de gebruikelijke en nooit alledaags.
Vinificatie
Om een volledig succesvolle DOC Dolcetto Piemonte te krijgen, begint het werk met een nauwkeurige studie en capillair in kaart brengen van de beste wijngaarden, waar de wijnstok zich beter kan ontwikkelen. Zodra de fruitkeuzes zijn gemaakt, gerijpt in de heuvels van Piemonte met een rijke samenstelling en uitstekende blootstelling aan natuur, gaan we verder met wijnoogst en traditionele vinificatie. Kleine voorzorgsmaatregelen laten toe om in de most het volledige expressieve potentieel van de druiven te behouden, die eigenaardigheden die de geur van deze rode zo fruitig en persoonlijk maken.
Curiositeit
De Dolcetto Piemonte DOC dankt zijn naam aan een kenmerk van de druiven waaruit het is geproduceerd: zoet, precies, en gekenmerkt door een lage zuurgraad in vergelijking met zijn neven zoals Barbera en Nebbiolo. Het is een van de meest populaire rode wijnen in Piemonte, aangenaam droog, bevredigend en zonder overdaad. Vergeleken met de Costafiore, is hij preciezer in de invloeden van het land van herkomst, meer gewoon en bevredigend waar de Costafiore strenger en soberder is. Twee wijnen om absoluut te proberen, de twee gezichten van een rode Made in Piemonte.
Barbera d'Alba DOC
Uitsluitend verkregen uit Barbera druiven, is het een van de meest gewaardeerde wijnen van Piemonte traditie.



Donkerrode kleur, bijna paars; intens en fruitig bouquet van kersen en zure kersen; aanhoudend in de mond, heeft een matige tannines en dus evenwichtige smaak.
Nebbiolo Langhe DOC
Belangrijk rode wijn, afkomstig van met de hand geoogste en traditioneel tot wijn verwerkte Nebbiolo-druiven. Gerijpt in eiken vaten en verfijnd in ondergrondse kelders met een constante vochtigheid, temperatuur en licht.



Delicate robijnrode kleur met kastanjebruine tinten van rijping, intense en aanhoudende geur met sterke vleugjes van vanille en viooltjes, duidelijk en uitgesproken smaak, met aangename tannine, harmonieus en evenwichtig met een granaatappel afdronk.
Spumante Moscato
Verkregen uit Moscato Bianco druiven, geteeld met de teeltsysteem Guyot.



Goudgeel met groene reflexen, fijn en aanhoudende schuim. De geur is intens, met sterke bloemige en fruitige noten. De smaak houdt de typische geur van Moscato druiven en de structuur in balans tussen zuurgraad en zoetheid.

Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.

Paddenstoelcrème met truffels
Deze heerlijke crème gemaakt van paddenstoelen en truffels is heel geschikt als voorgerecht, op brood of als pastasaus. Ook een voortreffelijke verfijner van wit vlees. 1 glas 140 g
INGREDIËNTEN: gekweekte paddenstoelen "Agaricus Bisporus" 80%, olijfolie, paneermeel (tarwemeel, gistzout), zout, zwarte truffel "Tuber Aestivum Vitt" 1%, peterselie, gistextract, tarwezetmeel, knoflook, aroma, peper.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Na opening in de koelkast bewaren.

Truffelrisotto
Deze heerlijke risotto bevat uitsluitend de beste ingrediënten. Geniet van de heerlijke geur en smaak. Deze risotto is het ideale gerecht voor fijnproevers en truffelliefhebbers!
INGREDIËNTEN: parboiled rijst 78%, smeltkaaspoeder (KAAS, weipoeder, zout), lactose, plantaardige oliepoeder (palmolie, glucosestroop, MELK-eiwit), aroma's, aardappelzetmeel, zout, gistextract, champignons (Agaricus bisporus), uienpoeder, zwarte truffel 0,15% (Tuber aestivum vitt.). Kan sporen bevatten van GLUTEN, CEDAR en EIEREN.
BEWAARSMETHODE: Op een koele en droge plaats bewaren.
INSTRUCTIES VOOR HET KOKEN: Doe de inhoud van het zakje in een pan met een diameter van 16/18 cm met 550 ml koud ongezouten water. Roer om goed te mengen en breng aan de kook. Kook op een matig vuur zonder deksel gedurende ongeveer 15 minuten, tot het water volledig is opgenomen, onder af en toe roeren. Voeg boter en kaas naar smaak toe.

Maïskoekjes
Deze handgemaakte koekjes zijn bereid met eenvoudige en natuurlijke ingrediënten: maïsmeel uit de streek Langa, suiker, tarwemeel en eieren. Heerlijk bij een kopje thee of koffie en ideaal als snack voor kinderen.
Ingrediënten: tarwebloem, plantaardig vet (sojaolie en / of gehydrogeneerde zonnebloem en palm olie, water, emulgator: E471, zout, aroma's, zuurteregelaar: E330), maïsmeel, suiker, eieren, glucose fructose stroop, rijsmiddelen (ammonium bicarbonaat, E450i, E500ii, tarwezetmeel), zout, aroma's. Kan sporen van amandelen, hazelnoten, pistachenoten, cashewnoten, melk bevatten. Het bevat gluten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.