5 films (en wijnen) voor een spannend Halloween

Ontdek de perfecte combinatie en begin te proosten ... te beven!

5 films (en wijnen) voor een spannend Halloween

Datum van publicatie: 25/10/2021

Dit jaar geen trick or treat, of vermommingen en feestjes thuis, want je hebt hele andere (en, zeer zeker, veel interessantere) programma's: een heerlijk diner, avondje op de bank, horrorfilms en een goede wijn om je wakker te houden. Inderdaad, misschien houdt de film je wakker, maar de combinatie met de juiste fles mag sowieso niet ontbreken.

Hier is onze ranglijst van "niet te missen" voor de meest monsterlijke nacht van het jaar: elke film heeft zijn eigen wijn, om tot aan de laatste druppel spanning van te genieten...

 

Nightmare

Als je niet bang bent om in slaap te vallen na het kijken naar Nightmare, dan lieg je. Is er geen betere manier dan de nacht van Halloween, om de eerste van die beroemde serie opnieuw te bekijken? De hoofdpersoon is Freddy Krueger, een seriemoordenaar die in een droom moordt met een handschoen met klauwen. Een meesterwerk van de horrorcinema uit de jaren 80, die onder meer de eerste verschijning op het grote scherm van Johnny Depp markeerde. Voor donkere menudromen, probeer hem te bekijken terwijl je een glas Luminante Susumaniello drinkt: een complexe rode vol met details, gemaakt van één van de grote Apulische inheemse druivensoorten, en pas de laatste jaren herontdekt. In de mond openen zich aroma's van rood fruit, zwarte bessen en pruimen, terwijl hij eindigt met een aanhoudende en evenwichtige afdronk.

 

Het huis

Wil je een rustig weekend in de bergen? Niet na het zien van deze cultfilm uit 1981, geregisseerd door Sam Raimi. Het is het verhaal van vijf jongens die een paar dagen in een chalet gaan doorbrengen, maar per ongeluk een boze demon wekken. Voor jouw Halloween avond is het een uitstekende keuze, vooral als je ondertussen geniet van een frisse Chardonnay Vigneti delle Dolomiti: ook hij is geboren in de bergen, maar de schokken die hij je zal geven, zullen alleen voor jouw plezier zijn, geloof me. De druiven waarvan hij wordt geproduceerd, worden geteeld op grote hoogten, waar ze zonlicht kunnen ontvangen en waar er een goed temperatuurverschil is tussen dag en nacht. Het resultaat is een wijn met een mooie persoonlijkheid, met fruitige tonen van gouden appel, ananas en exotisch fruit. De minerale ader op het einde is die aangename aanraking, waardoor je hem wilt blijven drinken.

 

The Others

Een introspectieve film van grote spanning, met niemand minder dan Nicole Kidman in de rol van Grace Stewart, een oorlogsweduwe die in een groot geïsoleerd huis woont. Haar twee kinderen lijden aan een ernstige ziekte, waardoor ze voortdurend in het donker moeten leven. Na verschillende gebeurtenissen wordt Grace er zeker van dat er indringers in huis zijn. Als je op zoek bent naar de juiste wijn om te proeven, verander dan van genre en kies in plaats daarvan een witte wijn die van de zon houdt, zoals de Isola dei Nuraghi. Briljant en helder als het land waar ze werd geboren, Sardinië, met karakter en persoonlijkheid om te verkopen. Al in de aroma's vind je alle elementen die het drinkgemak aankondigen: geel vruchtvlees en witte bloemen, met een hartige toon die typisch is voor Sardijnse wijnen. Als ze ook met buffelmozzarella wordt gecombineerd, heb je een schot in de roos.

 

Bram Stoker's Dracula

Een geweldige klassieker uit 1992, gebaseerd op de roman Dracula van Bram Stoker. Het vertelt de vloek van graaf Dracula, gedwongen zich te voeden met menselijk bloed in ruil voor het eeuwige leven. Wat in dit geval nodig is, is een "vlees" wijn, helder rood van kleur als een elegante Barbaresco. Geproduceerd van Nebbiolo druiven, wordt hij op traditionele wijze gevinifieerd, met lange maceraties van de schil en een rijping van ten minste drie jaar in vaten. Het resultaat is een complexe en weelderige wijn, met kruidige tonen die duidelijk naar voren komen bij de eerste slok. Als je hem bij de hand hebt, hoef je alleen maar op de play knop te drukken om van een eersteklas avond te genieten.

 

Nightmare before Christmas

Waarom de sombere sfeer van de avond niet een beetje bagatelliseren, met de briljante flair van Tim Burton? De hoofdpersoon van deze Disney-animatiefilm is Jack Skellington, de koning van Halloween die, nadat hij de magie van Kerstmis heeft ontdekt, besluit zijn wereld van angst en monsters te verlaten om zijn eigen kerstman te worden. Een perfecte film om te genieten van de engste nacht van het jaar in het gezelschap van vrienden, met een paar lachjes en, waarom niet, wat meer risicovolle vermommingen. Om vreugde in je huis te halen hoef je alleen maar een Lambrusco del Salento te ontkruken, een jonge rode met zachte tannines, één van die wijnen die na het lege eerste glas meteen op zoek gaan naar de tweede ronde. Mede dankzij het lage alcoholgehalte is hij de perfecte metgezel voor de meest gezellige gelegenheden.