Food & Wine: 7 wijnen voor 7 speciale vrouwen!

In het jaar van Italiaans eten, vieren we de cultuur van goed eten (en meer) met 7 vrouwen en 7 werkelijk uitzonderlijke wijnen. Klaar om de vrouwelijke zijde van eten en wijn te ontdekken?

Food & Wine: 7 wijnen voor 7 speciale vrouwen!

Datum van publicatie: 02/03/2018

Zelfs in de wereld van de enogastronomie worden vrouwelijke looks steeds talrijker. In het jaar van Italiaans eten, georganiseerd door het Ministerie van Landbouw, willen we hulde brengen aan het schone geslacht met 7 speciale vrouwen, die hun sporen hebben achtergelaten in Italië en daarbuiten. Aan elk van hen wijden we een speciale wijn toe: brengen een toost uit op hun successen, voor een jaar gewijd aan de wereld van Food & Wine om nooit te vergeten!

7 wijnen voor 7 speciale vrouwen

Sofia Goggia and Michela Moioli

2 vini speciali per 2 speciali protagoniste dello sport azzurro

In deze dagen heeft de sneeuw zeker niet ontbroken! En het was niet alleen een reden voor ongemak: tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang bracht het een aanzienlijk fortuin op in medaille kleuren. We willen twee speciale atleten bekronen, die de driekleur   op de bovenste trede van het podium brachten: voor hen kiezen we 2 gelukbrengende wijnen. Voor Sofia Goggia ontkurken we een Prosecco DOC Frizzante, perfecte bubbelwijn om een historische overwinning te vieren, en voor Michela Moioli   een Rosato Puglia IGT, levendig, energiek en uniek: net als haar!

Cristina Bowerman

Una cucina speciale, una cucina... in rosa! Wat saai om altijd dezelfde chefs op het kleine scherm tegen te komen! Om de kook scènes in de keuken te betreden, lijkt het erop dat het altijd dezelfde bekenden zijn. Toch is er een vrouwelijke zijde die de Italiaanse keuken beroemd (en speciaal) maakt over de hele wereld: het is die van Cristina Bowerman! Cristina, een van de nieuwe gezichten van het jaar van Italiaans eten, heeft van haar passie voor het koken een baan gemaakt door een verleden achter te laten als succesvolle ontwerper en advocaat. Koningin van het Glass Hostaria van Rome serveert gerechten die altijd verrassen en die in staat zijn traditionele gerechten te verheerlijken met een ongekende uitwerking. Bij een vrouw met karakter, hoort ook een karaktervolle wijn: aan haar wijden we onze Selvato Toscana Rosso IGT toe, met een robuuste karakter en een intrigerende smaak. Een wijn die zal verbazen door zijn veelzijdigheid en u verovert dankzij de ziel die zijn afkomst niet verloochent.

Michelle Hunziker

Anche nel dorato mondo dello spettacolo abbiamo grandi nomi in rosa

Festival van San Remo heeft nieuwe records gebroken en bevestigt daarmee een gevestigde formule. Een deel van het succes komt ongetwijfeld door het vermogen van Claudio Baglioni om een evenwichtige en overtuigende show te maken, maar het belang van Michelle Hunziker mag men zeker niet ontkennen: zonnige uitstraling, uitbundig, leuk, een ware natuurkracht! Zonder haar zou een dergelijk resultaat zeker ondenkbaar zijn geweest. We wijden aan haar een uitzonderlijke wijn toe: Eventus Rosso, elegant en die makkelijk weg drinkt, een etiket die levendige en  opwindende sensaties kan geven. 

Chiara Ferragni

Blogger e Influencer? Nel segno delle donne!

Ook wij bij Giordano Wijnen hebben een sociale dimensie: niet alleen onze officiële profielen, maar ook initiatieven zoals de Blog Tour.   Blogger en Influencer dragen bij aan het succes van prestigieuze merken, waarbij ze vaak een meer dagelijks beeld bieden van de producten die belangrijke plekken op verlanglijstjes van velen innemen. Als we alleen maar een naam zouden moeten noemen die goed past bij een van deze professionele figuren, kan dat alleen maar... Chiara Ferragni zijn! Aan haar wijden we een unieke witte wijn toe, een  Chardonnay Salento IGT Esclusivo Gold Label. Geraffineerd voorbeeld van de beste wijnbouw uit Apulië, karaktervol en temperament, fascineert en overtuigt door een verleidelijke balans.

Kaitlyn Stewart

Migior Bartender al mondo? Sž... Ť lei!

Het plezier van een drankje in juist gezelschap, de mogelijkheid om gasten op hun gemak te stellen, de kwaliteit van de dienstverlening: dit zijn slechts enkele kenmerken die een lokaal tot een speciale plek maken. De beste gastheren kunnen kwaliteit cocktails mixen en serveren, lekker en altijd overtuigend. In 2017 won Kaitlyn Stewart  de palm als beste barman-barvrouw ter wereld: de sprankelende Canadese heeft alle   andere deelnemers achter zich gelaten en bewijst de nummer één te zijn voor cocktails maken en sympathie. Aan haar, en aan alle minder bekende maar even goede collega's, brengen we een toost uit met onze Moscato Spumante: het volstaat om alleen maar een snuifje van het bouquet te laten vrijkomen, en het wordt een groot feest! 

Emanuela Canepa

Una scrittrice da tenere d'occhio!

Zo nu en dan ontstaat een ster die een onvergetelijke indruk achterlaat in het panorama van de literatuur. Dit is het geval bij Emanuela Canepa, bibliothecaris van Padua en auteur van de debuutroman L’animale femmina (Het vrouwelijke dier). Een roman die het verhaal vertelt over een mogelijke wraak, en dit doet met de toon en maat van een meesterwerk uit het verleden. Winnaar van de Premio Calvino 2017, zegt Emanuela met een duidelijke stem nee tegen misbruik, en doet dat op een ondubbelzinnige manier zodat passie elke uitdaging mogelijk maakt. Ook om pas op 50-jarige leeftijd het eerste boek te schrijven en met dat buitengewone boek een van de belangrijkste Italiaanse literaire prijzen te winnen. Met haar proosten we op een uitzonderlijke wijn: een weelderige Montepulciano d'Abruzzo DOC Collection. Omdat de speciale momenten gevierd worden zoals ze zouden moeten worden gevierd, en omdat elk moment uniek kan worden als er passie en overtuiging is om het zo te maken!