Giordano Wijnen, goed en bekroond

Prestigieuze internationale oenologische wedstrijden en uitmuntende beoordelingen door sensorisch analist Luca Maroni: Giordano wijnen hebben belangrijke resultaten bereikt en staan ​​klaar om u te verbazen.

Giordano Wijnen, goed en bekroond

Datum van publicatie: 06/07/2018

Wat maakt een wijn een goede wijn? De criteria zijn talrijk, niet in het minst de erkenning van kwaliteit die door de jury met internationale onderscheidingen is bekroond. Giordano wijnen nemen jarenlang deel aan de meest prestigieuze oenologische wedstrijden en slagen er elke wedstrijd in om op te vallen door hun kenmerken. Het zijn niet alleen de wedstrijden die de voortreffelijkheid van onze wijnen benadrukken: Luca Maroni, de prestigieuze naam in de Italiaanse oenologie, heeft onze wijnen prestigieuze vermeldingen en echte kampioen scores gegeven.

Giordano, uitstekende beoordelingen en internationale onderscheidingen.

Hoe werken de belangrijkste internationale oenologische wedstrijden.

Come funzionano i principali concorsi enologici internazionali

Wijn is een serieuze zaak: om ervoor te zorgen dat het gerespecteerd wordt, stellen belangrijke nationale en internationale instanties strenge en gemeenschappelijke beoordeling- en evaluatiecriteria vast. Over het algemeen gebruiken internationale evenementen drie hoofdcriteria om hun oordeel over wijn te uiten.

1 – Onverpakt monster

De wijn die de deelnemers van plan zijn aan het oordeel van de organisatoren voor te leggen, wordt over het algemeen zonder enige herkenningselementen verzonden. De flessen zijn niet aangekleed (ze hebben geen etiket), maar bevatten in sommige gevallen slechts een indicatie van de variëteit en de herkomst van het monster. Deze methode werd geïntroduceerd om vooringenomenheid te voorkomen: een gevestigde, algemeen bekende en doorgaans goed beoordeelde wijnproducent zou juryleden ertoe kunnen leiden een gepolariseerd oordeel uit te spreken. Veel te mild, indien dicht bij de sympathieën van het panel van proevers; overdreven streng, indien ver weg van de tevredenheid van de juryleden om andere redenen dan de kwaliteit van het product.

2 - Panel van professionals

De wijnen worden geproefd door professionals in de wijnsector: het panel is vaak zeer talrijk, heterogeen en wordt gekenmerkt door een sterke component van internationaliteit. Er zijn wijnexperts uit verschillende landen, met buitengewone curricula. Het panel voert blinde proeverijen uit, zonder de producenten van de wijnen die ze proeven te kennen. Evaluaties kunnen meer dan één proefsessie vereisen: hoe hoger het aantal te evalueren monsters, hoe meer tijd nodig is om de beste monsters te kiezen. Over hoeveel proeverijen hebben we het? In sommige gevallen ... duizenden wijnen!

3 - Laag aantal onderscheidingen met betrekking tot de gepresenteerde producten

Wanneer de monsters in het glas van de proevers geschonken worden en een eerste selectie overleven, krijgen ze een score toegekend. Waardenschalen en toewijzingscriteria kunnen verschillen, afhankelijk van de competitie, maar voor elke onderscheiding wordt dezelfde evaluatiemethode gebruikt die de toekenning van een onderscheiding aan de wijn garandeert. Laten we een voorbeeld nemen: bij een hypothetische internationale wedstrijd zou een schaal van waarde van 1 tot 100 gebruikt kunnen worden. Om een ​​bronzen medaille te behalen zou de wijn een score moeten behalen tussen 70 en 79 punten, voor de zilveren medaille tussen 80 en 89 punten en voor goud een score tussen 90 - 100 punten. Van alle gepresenteerde monsters zal slechts een vijfde van de wijnen een medaille kunnen behalen: als er meer zouden zijn, zouden alleen degenen die zich hebben onderscheiden voor verdere beoordeling met betrekking tot de punten het verdienen.

Luca Maroni, sensorisch analist

Luca Maroni, analisi sensoriale del vino

Luca Maroni, de prestigieuze signatuur in de Italiaanse oenologische wereld, is al lang bezig met het capillair in kaart brengen van de beste labels die elk jaar de Italiaanse kelders verlaten. In zijn Jaarboek evalueert en selecteert hij honderden producten, seizoen na seizoen, geeft een score uitgedrukt in honderdsten, beoordeeld volgens een door hem zelf ontwikkelde methodologie van beoordelingen.

De 3 definities voor een goede wijn

Luca Maroni definieert een goede wijn als deze een evenwichtige relatie uitdrukt tussen de 3 belangrijkste basiskenmerken: Consistentie, Evenwicht en Integriteit. Elke component moet gebalanceerd en duidelijk zijn. De Consistentie, binnen deze methodiek, is het totaal van de kenmerken die een wijn vormen, de ziel van wijn: een consistente wijn heeft kleur, smaak, aroma en indrukken in het gehemelte, zeer expressief, schoon. Het Evenwicht onthult de relatie tussen zoetheid (of zachtheid) van een wijn en zuurgraad/ bitterheid: de eerste moet altijd hoger zijn dan de som van de andere twee kenmerken. De Integriteit van wijn bestaat uit het vermogen om de perceptie van de vrucht waaruit het bestaat, en dus de afwezigheid van andere smaken dan die van druiven, duidelijk te vrijwaren. Niet in absolute zin, maar bij een eerste proef. Elke kenmerk wordt beoordeeld met maximaal 33 punten. De som van de beoordelingen definieert de score toegekend door Luca Maroni aan de geanalyseerde wijn.

Giordano wijnen, onze meesterwerken

Nu u weet hoe de belangrijkste internationale wijnwedstrijden werken en hoe Luca Maroni de beoordeling van wijnen uitvoert, stel onze meest nobele labels eens op de proef!

Esclusivo "Gouden Etiket" Puglia IGT Rosso

Esclusivo Etichetta Oro Puglia Rosso

"Een wijn met een uitstekende concentratie: harmonieus, zeer evenwichtig van smaak. Zijn kracht versterkt de consistentie, is enorm fonkelend met een kristalzuiver aroma".

Dit juweeltje uit de Giordano wijnkelders van Torricella, met lovenswaardige 84/100 punten beloond op de Berliner Wein Trophy 2018, combineert de typische hints van druiven met belangrijke vleugjes smaak, afkomstig door rijping op houten vaten. Majestueus.

Chardonnay Salento IGT Esclusivo "Gouden Etiket"

Esclusivo Etichetta Oro Chardonnay Salento IGT

"Zachtheid en consistentie in prachtig vruchtvlees. Vol, omhullend, geurig, een geweldige wijn".

Een sensueel en geurig witte wijn, bekroond met 93/100 punten door Luca Maroni. De oorsprong van Salento schenkt hem het karakter, aroma's en een gedenkwaardige smaak. Zijdeachtig in het gehemelte, net als kostbare stoffen. Probeer het met octopus salade of gemarineerde zalm met citroen en dille. Overweldigend.

Rosé Vino Spumante Millesimato

Rosť Vino Spumante Millesimato

"Het strelende perlage en de constante dialoog tussen sinaasappel en framboos definiëren zijn openlijk expressieve karakter. Kraakhelder, sensueel, het resultaat van bewonderenswaardige vinificatie".

Timing bij de vinificatie geeft deze wijn een zeldzaam expressief bereik, geeft bij elke proef na proef kostbare en aangename momenten van plezier. Perfect voor in de zomer, het is een rosé van geweldige samenstelling. Aanhoudende bubbels.

Eventus Bianco

Eventus Bianco

"Zijn aroma straalt door geur en de prachtige extractieve rijkdom verheerlijkt de perceptie van een evenwichtige smaak. Een witte wijn van uitzonderlijke expressieve zachtheid".

Modern, veelzijdig en ongewoon: een witte wijn die u niet verwacht en zelfs de meest veeleisende liefhebber zal veroveren. Exclusief in de Giordano catalogus, behoudt de Eventus alle beloften van een gearticuleerd, geïnspireerd en breed bouquet. Een zilveren medaille behaald op de Vinalies Internationales Parijs. Onvergetelijk.

Primitivo di Manduria DOC

Primitivo di Manduria DOC

"Vlezig, harmonieus, krachtig in tannine en toch omhullend in het gehemelte. Een crème van braambes en zoete specerijen van eiken met grote integriteit en prachtige persistentie van aroma".

Gewoon Primitivo: vat de essentie van een variëteit van absolute expressieve kracht samen, explodeert in het glas in een verontrustende achtervolging van aromatische tonen en aroma's van fruit en specerijen. Bronzen medaille behaald op de International Wine Challenge in Londen, geeft prestige op de tafel die hem serveert, verleidt met karakter de meest authentieke wijnliefhebbers. Monumentaal.