TAG:

6 REDENEN OM RODE WIJN TE DRINKEN IN DE HERFST

Het wordt tijd om de witte wijnglazen op te bergen en de ballon, grote ballon en bourgogne glazen tevoorschijn te halen. We gaan weer rode wijn drinken: maar waarom drinken we meestal meer rode wijn in de winter en witte wijn in de zomer?

Datum van publicatie: 03/11/2020

Het zit boordevol krachtige antioxidanten. Rode wijn zit vol met stoffen die verschillende gunstige eigenschappen hebben op ons lichaam. Veel gezondheidsdeskundigen adviseren maximaal één glas per dag om seizoensgebonden kwalen te bestrijden.

Het is rijk aan polyfenolen. Ze geven de wijn body en structuur. Het is vanwege de aanwezigheid van deze componenten dat wanneer we een glas rode wijn drinken, het gehemelte wordt omhuld door een gevoel van warmte en volheid, die veel aangenamer smaakt in de winter.

Het is ideaal in combinatie met seizoensrecepten. In de wintermaanden zijn we meer geneigd om gestructureerde en smaakvolle gerechten te eten. Rode wijn past het beste bij dit soort recepten, omdat het aromatische eigenschappen bezit die ideaal zijn voor complexere smaken.

Het is geschikt om te laten rijpen. U kunt rode wijn ook voor langere tijd in uw kelder bewaren. Een fles witte wijn drinkt u het beste zodra u hem koopt, in plaats daarvan kan een fles rode wijn enkele dagen in uw kelder blijven staan, totdat er een speciale gelegenheid aanbreekt.

Het is in staat om in ons organisme endorfines vrij te maken. Ze worden geproduceerd door onze hersenen en zorgen voor een gevoel van ontspanning en geluk. Ze kunnen handig zijn op koude, grijze winterdagen.

Verlicht fysieke vermoeidheid die typisch is voor de wintermaanden. Vaak voelt u zich moe op koudere dagen: de polyfenolen in rode wijn helpen ons cardiovasculaire systeem en bevatten stoffen tegen vrije radicalen.

 

We raden 6 rode wijnen aan: zoveel redenen zijn er tenminste waarom u ze zou moeten drinken ...

 

Merlot Puglia IGT De kleur is intens helder rood, de zuivere en aanhoudende aroma's met duidelijke hints van rijp fruit, zoals framboos en kers.

Amarone della Valpolicella Intense rode kleur, met zuivere aroma's, met tonen van rijp fruit, bramen en violet. De smaak is zacht, evenwichtig, met een aanhoudende afdronk: een wijn voor de hele maaltijd, zoals die van vroeger.

Primitivo Puglia IGT Hij heeft een dichte, intens rode kleur met donkere reflecties. Het aroma is etherisch, van rijp fruit, met sterke hints van gedroogde vijgen.

Barbaresco DOCG  Delicate rode kleur met oranje reflecties door rijping; intens en aanhoudend aroma, met tonen van kersen, kruiden en vanille. De smaak is zuiver en openhartig, evenwichtig met een langdurige afdronk.

Barolo DOCG Het granaatrood dat Barolo in zijn jeugd kenmerkt, krijgt oranje reflecties in de Riserva: het bewijs van een lange rijping op hout, vol suggesties. Het olfactorische profiel betovert vanwege zijn complexiteit en harmonie: etherisch, intens, met tonen van kersen, echo's van lavendel en kruiden hints.

Chianti DOCG Riserva Selvato Het heeft een rode kleur met granaatreflecties, een intens, fijn en geurig aroma, met bloemige tonen van violet, wilde bessen en vanille. Harmonische, volle en gestructureerde smaak.