PRIMITIVO SALENTO IGT BIO

DROGE RODE WIJN BIO

2017

Primitivo Salento BIO, een hymne aan het grondgebied ondertekend door Giordano Wijnen. Rood van een geweldig karaat, krachtig van structuur en indrukwekkend van smaak, het is een rode die van de zee houdt. Hij wordt gecultiveerd in een suggestief gebied, op een steenworp afstand van plekken vol charme, belichaamt het idee van een wijn uit het zuiden die vanaf het eerste moment volledige aroma's teruggeeft, expressief en van grote intensiteit. Het is een reis tussen emotie en passie, onze Primitivo Salento BIO, en het is ook een belangrijke manier om te bevestigen dat een andere wijnbereiding mogelijk is: natuurlijk, zonder pesticiden en met volledige eerbiediging van de natuur.

Alcohol
Alcohol
14%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Intens rood van kleur, wordt gekruist door paarse hints die nuances van grote suggesties creëren. In de neus een zeer gestructureerd, complex olfactorisch profiel. De verwijzingen naar rijp fruit en hints van jam zijn duidelijk. In de mond heeft hij body, gebalanceerd, vol en persistent. Aangenaam warm, bevestigt hij zijn mediterrane karakter met een volledig en suggestief structuur.

9 ,80
  (cod. 8708)
€ 13,07/lt.
Gastronomische Combinaties

Als goede rode wijn vereist hij een combinatie van substantie op tafel. Uitstekend met de Pugliesi bombette, als we een wine pairing willen met respect voor de lokale keuken. Ook opmerkelijk bij de Piemontese finanziera, waarmee hij intrigerende affiniteit van smaak samenweeft.


Info

VINIFICATIE

De Primitivo dankt zijn naam aan de vroege rijping van de druiven, waardoor deze de eerste variëteit in de wijnoogst is. De vinificatie is traditioneel. De druiven worden voorzichtig geplet; de most met druivendraf wordt gemacereerd en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur. Het wijn pad van de Primitivo Salento BIO omvat ook een pauze in de rijpingskelder, voordat hij in de fles gebotteld wordt.

VERDIEPING

Wat betekent BIO? Om deze vermelding op het etiket te verdienen, moet de hele productieketen worden gecontroleerd en gecertificeerd door een externe instantie. De druiven groeien zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, in volledige overeenstemming met de regels die het beheer van de wijngaard garanderen volgens een strikt protocol dat biologische producten reglementeert. De fruitselectie omvat diepgaande chemische analyses om uit te sluiten dat de druiven in contact zijn gekomen met stoffen die niet zijn toegestaan voor dit soort wijn, bijvoorbeeld door de beweging van stoffen uit de omringende wijngaarden in de lucht. Giordano Wijnen heeft de BIO-certificering voor Salento Primitivo verdiend dankzij de uiterste zorgvuldigheid bij elke stap, een verdere getuigenis van grote toewijding en absolute naleving bij de meest respectvolle wijnbereiding van producten en territorium.

Apulië Collectie
12 flessen
59 ,90
(cod. 91223)