Lente in het glas: 3 wijnen voor een onvergetelijke toost

De komst van het mooie seizoen zorgt voor nieuwe geuren in de wijnkelder: we hebben 3 exclusieve wijnen gekozen die perfect de lente kunnen verwelkomen. Hier zijn ze.

Lente in het glas: 3 wijnen voor een onvergetelijke toost

Datum van publicatie: 20/03/2019

De dagen worden langer en de lucht vult zich met de geuren van de lente. Energie is in de lucht en de behoefte om te toosten met frisse en geurige wijnen groeit. Onze Wine Makers hebben een aantal labels gekozen perfect om het mooie seizoen te verwelkomen, 3 wijnen met een uniek karakter.

Lente in het glas: de keuze van de Wine Makers Giordano

I vini migliori per brindare alla Primavera

Hoe kiest u de juiste wijnen om de lentelucht op uw tafel te serveren? Onze Wine Makers twijfelen er niet aan. Er zijn 3 kenmerken die ze moeten bezitten om zo'n speciale taak te kunnen voltooien.

  • Aromatische intensiteit

Kleur, bouquet en smaak. Drie kenmerken die de opwindende energie van het meest sprankelende seizoen van het jaar moeten weerspiegelen.

  • Veelzijdigheid en lichtheid

Perfecte wijnen voor de lente moeten een grote veelzijdigheid hebben, om te weten hoe zich staande te houden tegen de explosie van smaken die kenmerkend zijn voor het seizoen. Dat niet alleen: de reikwijdte van de smaak moet een grote lichtheid weerspiegelen, een frisheid van aroma's die bijzonder geschikt zijn om in de open lucht te toosten.

  • Een vleugje nieuwigheid

De lente is een ontwaken van sensaties, geuren, licht en sprankelen. Nieuwe jaargangen, nieuwe labels en nieuwe smaken zijn het belangrijkste element om het glas de beste energie te geven om in het teken van emotie te toosten.

3 wijnen om de lente te verwelkomen

Loris Vino Rosato

Drink Pink: per dare il benvenuto alla Primavera, scegli il Loris Vino rosato

Het motto van een echte Wine Lover als de lente komt? Drink Pink! Het is het seizoen waarin u gevraagd wordt om de meest expressieve en intense rosé's op tafel te serveren. Net zoals onze gloednieuwe Loris Vino Rosato. Natuurlijk geen klassieke rosé: de ondertekening van Loris proeft u, en hoe! Sensueel, opwindend en van een zeldzame aromatische intensiteit, hij weet u, met altijd suggestieve combinaties, te verbazen. De aas in de mouw van Loris Vino Rosato? Een floraal bouquet dat in uw hart blijft!

Tips

Wilt u een speciaal diner? Sushi en Loris Vino Rosato. Probeer zeer smakelijke combinaties, zoals Spicy Tuna Maki, maar ook Wasabi past er goed bij. Onze rosé past perfect bij pittige gerechten.

Imperante Bianco

Novitŗ in casa Giordano: scopri la forza delicata dell'imperante, vino bianco d'Italia

Welke betere manier bestaat er om het nieuwe seizoen te verwelkomen, dan met een nieuwe wijn ondertekend door Giordano? De Imperante Vino Bianco d'Italia vertelt een verhaal van traditie, inspiratie en kwaliteit. Een mix die niet jaloers is op historische benamingen: er is slechts een glas nodig om het feest op gang te brengen, een slok en uw aperitief wordt een evenement om te onthouden. De aas in de mouw van de Imperante Vino Bianco d'Italia? Het sprankelen dat hij uitstraalt. Hoe kunt u zo'n levendige en zonnige kleur weerstaan?

Tips

Met Panzanella is het pure extase. Als u graag experimenteert, probeer dan de Apulische variant met friselle in plaats van brood. De frisheid van het gerecht en het minerale component van de wijn creëren een onweerstaanbare regenboog aan smaken.

Libelia

Una Primavera dolcissima: prova il nuovo Libelia Giordano

Er is ook ruimte voor een dessert en wat een dessert! Libelia, een gedeeltelijk gegiste druivenmost, is een witte wijn die u niet verwacht. Delicate aroma's, unieke lichtheid, intense en volle florale en fruitige tonen: in het glas vormt hij een mengeling van suggesties, echo's van honing, acacia bloemen en passievrucht. Een opwindende complexiteit van inspiratie: de Libelia brengt een lichte zoetheid op tafel die moeilijk te evenaren is. De aas in de mouw van Libelia? Een frisheid die voor geen enkele vergelijking vreest, die samen met de aromatische reikwijdte combinaties mogelijk maakt om gewoon weelderige smaak harmoniëen te creëren.

Tips

Wijn en vers fruit geven aanleiding tot vaak zeer intrigerende combinaties. Met name Libelia geeft echte emotie, vooral wanneer hij geserveerd wordt bij aardbeien, perziken en abrikozen. Als u echt indruk wilt maken, probeer hem dan met toegevoegd sinaasappelsap: 2/3 wijn, 1/3 sap, de beste cocktail om een aperitief te sluiten in de naam van zoetheid.