Vakantie in Italië? 5 bestemmingen om te ontdekken (en 5 wijnen om op de reis te toosten)

Zomer, vakantietijd: als u op zoek bent naar ideeën voor een creatieve vakantie zijn hier 5 Italiaanse plaatsen om te bezoeken (en 5 wijnen om op de reis te toosten)

Vakantie in Italië? 5 bestemmingen om te ontdekken (en 5 wijnen om op de reis te toosten)

Datum van publicatie: 02/07/2019

Italië is een land vol met prachtige plekken om ontdekt te worden: niet alleen betoverende kunststeden, adembenemende kustgebieden, sprookjesachtige landschappen, maar ook kleine plaatsen die de blik van elke reiziger met verwondering kunnen vervullen. Waarom organiseert u niet een kleine vakantie om een van deze prachtige bestemmingen te ontdekken? Hier zijn onze 5 suggesties voor een onvergetelijke vakantie in het hart van Italië, en 5 wijnen om op uw volgende reis te toosten.

5 droombestemmingen in Italië (en 5 wijnen om op de reis te toosten)

1 Marzamemi

Marzamemi, piccolo angolo di paradiso in sicilia

Marzamemi, op slechts 2 km van Pachino, in de provincie Syracuse, is een oud vissersdorpje, beroemd om zijn tonijnvisserij en voor de poëtische uitzichten die het de reizigers biedt. Er zijn beelden die uw hart raken: sommige terrassen met uitzicht op de zee van Marzamemi zijn precies die beelden, het kijken naar magische landschappen, die u naar een andere, suggestieve en overweldigende wereld transformeren.

De Tonnara di Marzamemi verdient zeker een bezoek, een plaats die de ziel van de stad goed vertegenwoordigt. Onmogelijk om van de plaatselijke bottarga en de blauwvintonijn toro af te zien: twee lekkernijen met een onnavolgbare smaak.

Vertrekt u naar Marzamemi? Ontkurk een Bianco Terre Siciliane IGT: verse suggesties uit het Middellandse Zeegebied zullen uw hart voorbereiden op de magie die u te wachten staat!

2 Capri

Capri, una destinazione VIP

Capri vertegenwoordigt een droom voor heel veel toeristen van over de hele wereld: gelegen in de Golf van Napels, is een klein eiland verfraaid met eindeloze dingen om te doen en te bekijken. De Grotto Azzura leidt naar een plek gemengd tussen realiteit en sprookje, is een absolute must voor bezoekers. Een rondrit over het eiland vanaf de zee stelt u in staat om profielen en attracties te bewonderen, terwijl een rondleiding door de Via Camerelle een absolute must is voor diegenen die wat willen shoppen in de smalle straatjes van Capri. Vanuit de tuinen van Augustus kunt u de gebruikelijke foto's maken met de Faraglioni op de achtergrond: onontkoombaar!

En als Capri een symbool van Italië is om ontdekt te worden, wijden wij aan u een toost met een wijn die de geest van de beste witte wijnen omvat: onze Imperante Vino Bianco d'Italia.

3 Bellagio

Bellagio, vivere una fiaba sulle sponde del lago di Como

Het Comomeer heeft sterren van internationale faam al betoverd en trekt toeristen en toeschouwers aan die het unieke landschap om zich heen ontdekken. Van de vele plaatsen om te bezoeken, is Bellagio zeker één van de meest suggestieve. Een bezoek aan de villa's in de omgeving wordt aanbevolen: prachtige tuinen en buitengewone architectuur begeleiden bezoekers op ontspannende en kleurrijke plekken, op een steenworp afstand van het meer. En vanaf het meer is het mogelijk om een algemeen beeld te krijgen van Bellagio en de plaatsen eromheen: een kleine cruise tussen de eilanden en kusten is een goede manier om uw tijd door te brengen tijdens deze vakantie!

Ontkurk een Loris Vino Rosato als u zich perfect wilt voorbereiden op deze vakantie: fris en vol persoonlijkheid, is het een rosé vol suggesties en smaakvolle beloftes!

4 Malcesine

Malcesine si specchia nelle acque quiete del lago di Garda

We gaan verder naar het Gardameer: Malcesine is een klein stadje aan de oevers en biedt scenario's en natuurlijke shows die anders en complementair zijn dan die aangeboden door het Comomeer. Sportactiviteiten zoals zeilen, trekking op de Monte Baldo, de Scaligero-kasteelbezoeken, de Rode Toren ... er zijn veel kleine juweeltjes om te ontdekken in dit dorp: het zou jammer zijn om niet te stoppen voor een paar dagen!

Maak u klaar om dit land vol met aanbiedingen voor bezoekers te bezoeken: het sprankelende Malcesine wordt goed vertegenwoordigd door Prosecco, die we u aanraden te ontkurken om u op deze reis voor te bereiden!

5 Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio è un viaggio nel tempo

Civita di Bagnoregio ligt in het noorden van Lazio, op de grens met Umbrië, en is een van de mooiste dorpen in Italië: kijk maar eens naar haar profiel op verre afstand om te begrijpen waarom! Een magische sfeer hangt in haar smalle steegjes, die langs steile hellingen klautert een raster tekenend dat lijkt te behoren tot vele eeuwen geleden. Een dorp niet van deze tijd: de Belvedere is prachtig, door het uitzicht dat zich opent voor haar bezoekers. Prachtig om de adellijke paleizen te bezoeken, de erfenis van een aristocratisch verleden dat in de loop van de tijd de vorm en kenmerken van dit centrum heeft gebeeldhouwd. Een plek om te ontspannen en om het ritme van een oud leven te herontdekken, aangenaam regenererend.

We dragen onze Castelli Romani Bianco op aan Civita di Bagnoregio: een wijn met unieke, veelzijdige suggesties, het resultaat van een oude traditie. De beste witte om op deze vakantie te toosten in een andere wereld!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog