Il Vinré Cabernet Sauvignon Langhe Rosso DOC

2018

De Vinré Cabernet Sauvignon Langhe Rosso DOC is een volle en gestructureerde rode wijn, verfijnd door een langdurig verblijf in houten vaten. Internationale wijnstok, al enige tijd geacclimatiseerd in de Langhe, heeft Cabernet Sauvignon zijn eigen levendige en duidelijke territoriale kenmerken weten te creëren. Hij groeit niet ver van onze wijnkelders: een fortuinlijk voorbeeld van wijn maken tussen verleden en toekomst, dialoog tussen een veelzijdige en expressieve internationale druivensoort, en een gebied dat zeer geschikt is voor wijnproductie.

Onze Cabernet Sauvignon wordt in elke productieve fase begeleid door de experts Winemakers van Giordano, direct in Valle Talloria. Een klein juweeltje, de juiste fles om op tafel te zetten voor de belangrijkste gelegenheden.

Alcohol
Alcohol
14%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Op het eerste oog heeft hij een intens rode, violette en compacte kleur. Een contrast met een bijna ondoordringbare structuur, een groot en fruitig bouquet, met intrigerende sensaties van vanille en rood fruit. Ondersteund door een zeer respectvolle structuur, onthult hij bij het proeven zijn fenomenale karakter. Het rijpingsproces op hout geeft hem kruidachtige en kruidige tonen, verfijnd door een warme, volle body, verlicht door rijpe en gepolijste tannine.

11 ,50
1 Fles 0.75 cl   (cod. 8722)
€ 15,33/lt.
Gastronomische Combinaties

De Vinré Cabernet Sauvignon Langhe Rosso DOC is een wijn die belangrijke combinaties vereist: opmerkelijk bij gerechten op basis van truffels, uitstekend bij eend, gewoon onmisbaar bij goed gegrild vlees. Als u een expert bent op het gebied van BBQ, dan is de Wine pairing perfect en bij American Pulled Pork: zacht, pittig en gerookt varkensvlees samen met een rode wijn die zelfs de meest veeleisende Wine Lover gek maakt.


Info

Wijnbereiding 

Geoogst in september, wanneer de druiven volledig rijp zijn: het geheim voor de vinificatie van Cabernet Sauvignon ligt in de maceratie van de most op de schil. Hoe langer deze erop blijft, hoe groter zijn potentieel dat daarna in de wijn wordt opgeslagen. Ten slotte zal het rijpingsproces op hout het karakter van deze majestueuze rode vorm geven, de oneffenheden en excessen verzachten en de proefervaring verfraaien.

Trivia

Cabernet Sauvignon is een wijnstok van Franse oorsprong: bordelaise om precies te zijn. Bijzonder geschikt voor vinificatie voor twee eigenschappen, namelijk de opmerkelijke opbrengst per hectare, en de levensduur van de daarmee geproduceerde wijnen. Het lijkt erop dat Cabernet Sauvignon werd geboren door een spontane kruising tussen Cabernet franc en Sauvignon.

De wijngaarden achter onze kelders zijn een natuurlijke nis, die het beste klimaat voor de rijping van de druiven garandeert. Goede blootstelling en gunstige klimatologische omstandigheden hebben de Wijnkelder van de Valle Talloria bijzonder geschikt fruit gegeven, dat in staat is om in de fles een aromatisch complex met zeldzame fijnheid en volledige elegantie over te brengen.