Dolcetto "Costafiore" Diano d’Alba DOCG

Droge rode wijn

2018

Dolcetto Costafiore Diano d'Alba DOCG spreekt van grondgebied en traditie: Diano d'Alba is de kleinste benaming van Dolcetto, een klassieke rode uit Piemonte. De Costafiore is onze eerbetoon aan dit historische etiket. Op de zonnigste bodems, genaamd Sorì in Piemonte, worden de druiven met dit zeer zoete vruchtvlees gecultiveerd: misschien vanwege deze eigenschap, dat deze wijn Dolcetto (Kleine zoete) wordt genoemd. Een krachtige en droge rode wijn, met een aangename tannine: een kleine, grote emotie die we na de oogst met trots hebben gebotteld.

Alcohol
Alcohol
13,5%
Temperatuur
Temperatuur
18 °C
Organoleptische eigenschappen

Een intense robijnrode kleur, fascinerend en ondoordringbaar als een kostbaar gordijn voordat de show begint. Violetkleurige weerspiegeling geven de Dolcetto Costafiore Diano d'Alba DOCG een koninklijke verschijning in het glas. De neus onthult een fris, wijnachtig boeket, benadrukt door toetsen van rood fruit in de volle expressieve rijpheid.

10 ,50
1 fles (0,75 cl)   (cod. 8716)
€ 14,00/lt.
Gastronomische Combinaties

Dolcetto is de meest gewaardeerde en gedronken maaltijdwijn in onze streek. Juist vanwege de verspreiding in de Langhe, is dit een voortreffelijkede begeleiding bij gerechten uit de Langhe die zorgt voor succesvolle combinaties. Het proberen waard bij de “Giardiniera”, een typisch Piemontese voorgerecht, met vleeswaren en hoofdgerechten van rundvlees. Een succesvolle wijncombinatie? Paddestoelen risotto.


Info

Vinificatie

Het lijkt misschien een onbeduidend detail in een verhaal dat zijn sterke punten elders heeft, maar de blootstelling van de wijngaard beïnvloedt en niet weinig het karakter van de wijn. Daarom is de Sorì Costafiore een plaats die gezegend is met een gunstig klimaat en de welwillende blik van de zon, die een spoor van een volleerde en expressieve geest in de wijn laat. Voeg aan de natuurlijke omgeving alle liefde en passie toe die in het hart van onze deskundige wijnboeren in honderd jaar ervaring zijn gegroeid, en zich vertaald hebben in dagelijkse aandacht:constante verzorging van het gebladerte, handmatige oogst, zorgvuldige selectie van de druiven, geïnspireerd vinificatie... allemaal kleine stukjes die bijdragen aan het maken van een goede wijn met een geweldige persoonlijkheid.

Merkwaardigheid

Laat u niet misleiden door Dolcetto Costafiore Diano d'Alba DOCG: het is geen zoete wijn! Het dankt zijn naam aan de bijzonder zoete smaak van het vruchtvlees van de druiven van de gelijknamige wijnstok, of misschien uit de Piemontese uitdrukking “dosset”, wat lage heuvel betekent. Dagelijkse wijn bij uitstek in onze streek, deze schittert ook tijdens speciale gelegenheden. Geen klassiek rode maar een rode die kan verbazen: de Costafiore is een echte luxe-Dolcetto!