Pulled Pork, recept en combinaties voor BBQ meesters

Het ultieme recept voor een Pulled Pork als een ware meester van de grill en de beste wijnen om begeleidend te serveren

Pulled Pork, recept en combinaties voor BBQ meesters

Datum van publicatie: 07/05/2019

Als u van de BBQ houdt, als u een gloeiend hete grill ziet, begint uw hart sneller te kloppen en voelt u de vlinders in uw buik, dan hebt u vast wel gehoord van Pulled Pork, het op zijn amerikaans gerafeld varkensvlees.
Het is een van de meest representatieve recepten van de grill cultuur, de barbecue professionals en een echt onweerstaanbare delicatesse. Voordat u de sintels gaat aansteken, moet u echter voorbereid zijn: het kost tijd om goede resultaten te behalen en bovendien hebt u de juiste ingrediënten nodig.

Hier is alles wat u moet weten om een perfecte Pulled Pork (inclusief wijn) te koken.

Hoe Pulled Pork te koken

Benodigheden

Tutti gli accessori che servono per preparare un ottimo Pulled Pork

Voordat u naar de slagerij gaat, laten we ervoor zorgen dat we de noodzakelijke accessoires hebben die nodig zijn om onze Pulled Pork perfect te bereiden. Wat is nodig? Allereerst een BBQ thermometer en een vleesthermometer, handig voor het controleren van het bereiken van de juiste temperatuur voor ons varkensvlees. Er is ook een metalen marinade injectiespuit nodig. Een goede voorraad hout (walnoot, kers, appel) en rozemarijntakken zijn onmisbaar. Als u het echt wilt overdrijven, zal een set beerklauwen voor het compleet doorgebakte gerafelde varkensvlees niet misstaan!

Ingrediënten

Varkensschouder (of procureur) van ten minste 2 kg, 150 gr. suiker, paprika, rode peper, komijn, zwarte peper, 2 teentjes knoflook, ½ gele ui, 1 fles Imperante Vino Bianco d’Italia, 200 ml groentenbouillon voor elke 2 kg vlees

Bereiding

Plaats de sintels op ongeveer de helft van de beschikbare ruimte en houd er rekening mee dat u er veel nodig hebt: een ontstekingsschoorsteen kan daarom handig zijn om af en toe hete houtskool toe te voegen. Plaats een aluminium pan onder het vrije gedeelte van de grill, die het vet en kookvocht verzamelt die door het varkensvlees wordt afgegeven tijdens het koken. Steek de sintels aan en bestrijk de grill met EVO olie. Bestrijk de varkensschouder (of procureur) met EVO olie en het beschreven mengsel van kruiden en aroma's met de fijngehakte ingrediënten. Leg tot slot het varkensvlees op het hete rooster, in overeenstemming met het deel van de vuurkorf zonder houtskool: het koken moet indirect gebeuren. Zet naast het varkensvlees een kleine aluminium bakvorm met water, zo'n twee of drie vingers diep: het houdt het vlees vochtig tijdens het koken en houdt de temperatuur stabiel.

Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue nooit hoger wordt dan 120 - 140 ° en begin te koken. Ontkurk de Imperante en drink een glas met vrienden, want het zal nog lang duren voordat de Pulled Pork klaar is!

Kooktijd: circa 8 uur. Als uw BBQ een deksel heeft, wordt het tijd om de BBQ af te sluiten. Als u geen deksel hebt, kunt u een omgekeerde terracotta vaas (en mogelijk vrij van bloemen en aarde!) bovenop het varken leggen. Vul de sintels aan als deze opraken of als de temperatuur te laag is.

Voeg na een paar uur hout en rozemarijn tussen de sintels toe: deze stap, het zogenaamde roken, zal het vlees de karakteristieke smaak geven die hem onderscheidt. Een truc voor een nog meer opwindende smaak? Voeg een rode ui en takjes van aromatische planten naar keuze in de sintels toe, de mix van aroma's zal overweldigend zijn.

Pulled Pork, un lunghissimo tempo di preparazione per un risultato unico e irresistibile

Steek de sonde thermometer in het vlees en neem een pauze en controleer de temperatuur van tijd tot tijd. Injecteer met een metalen spuit een beetje bouillon als u denkt dat het vlees te droog is, maar overdrijf het niet: zelfs als het een beetje droog is, is er een manier om in te grijpen voor het compleet doorbakken.

Wanneer de temperatuur van het varken 80 ° bereikt, haalt u het vlees van de grill en plaats het in een pan met de bouillon, breng het dan terug naar de grill en ga verder met koken. Op dit punt kan de BBQ 140 - 150 ° bereiken en blijft u de Pulled Pork koken totdat de klassieke oppervlakkige korst is gevormd.

Ongeveer 8 uur na de start van ons avontuur is de tijd aangebroken om onze Pulled Pork van de grill te halen. Nu zal hij niet minder dan twee uur moeten rusten voordat hij geserveerd wordt.

Zodra de rustperiode is verstreken, is het tijd om verder te gaan met het snijden van de Pulled Pork. Beer klauwen opzij, een paar vorken zullen genoeg zijn: langzaam koken zal het vlees zacht maken en, inderdaad, gerafeld. Een echte magie zal gebeuren met een gekruiste beweging van de tanden van de twee vorken: sappige reepjes varkensvlees zullen klaar zijn om geproefd te worden!

Lijkt het vlees te droog? Maakt u geen zorgen. Dompel de varkensreepjes in de bouillon en het vlees zal het in enkele ogenblikken absorberen, opnieuw hydrateren en weer super lekker worden.

Serveer de Pulled Pork met barbecuesaus in zachte broodjes en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring!

Met welke wijn serveert de de Pulled Pork

Pulled Pork e vino: quali sono i migliori abbinamenti?

Barbaresco, Barolo of Nebbiolo zijn perfecte keuzes. De belangrijke tannines helpen de mond te ontdoen van overtollig vet, en de belangrijke structuur van deze wijnen is met name bedoeld als ondersteuning voor een uitgebreid gerecht dat rijk is aan aroma's zoals de Pulled Pork. Kies uw favoriet... en maak u klaar om te grillen!